top of page

Nyproduktion med Creo:Hem
 

Att bygga hus skall vara en rolig och spännande resa där visioner och tankar går från just det, till något verkligt och konkret. 

 

I den bästa av världar flyter allt på enkelt och går från idé till inflyttning enligt raderna ovan. Men… vi skall vara ärliga och säga att det sällan är så enkelt. Det är för de flesta en ny värld att sätta sig in i med avtal och byggrätt, visioner och verkligheter, bygglov och grannar, saker man förstår och saker man inte förstår alls, boräntor, försäkringar, mängder av beslut och insikten om att en strömbrytare finns i typ 1000 olika utföranden.

 

Det är dock roligt att bygga hus och det blir också en så mycket behagligare resa om man har tydliga steg att följa. Vi har därför delat upp vår process i några steg för att göra det så enkelt som möjligt för er.

Etapp 1

Vi träffas, gärna på platsen där er vrå av världen skall skapas. Ni får berätta om era visioner och tankar. Vi går tillsammans igenom tomten och dess omgivning. Var skall ni dricka ert morgonkaffe och var njuter ni av en sommarmiddag i skydd från vinden men med en lagom varm kvällssol.

 

Etapp 1 avslutar vi med ett möte där vi presenterar lite enklare skisser på hur vi tänker oss att tomten disponeras samt lite idéskisser på huset.

Etapp 2

Efter att ha diskuterat och bollat idéer utifrån skisserna i etapp 1 är det nu dags att ta fram ett förslag som skall ligga till grund för bygglovsansökan. Här kommer vi ha ett par avstämningsmöten och vi kommer också ta fram en prisindikation över byggnationen samt en projektplan.

 

Etapp 2 avslutar vi med att lämna in ett bygglov samt skriva ett entreprenadkontrakt.

Etapp 3

Nu är det projektering och i just denna fas kan ni luta er tillbaka medans vi jobbar med konstruktion, energiberäkning, VVS & ventilation mm. som skall leda fram till ett startbesked, vilket krävs för byggstart.

 

Vad ni kan göra under denna perioden är att läsa igenom beslutsdokumentet som ni får av oss där det framgår vilka beslut ni kommer behöva ta samt när ni behöver ha tagit dom. Här är allt från stuprör till lister och köksluckor med. Vill ni så är vi självklart med och guidar er och minskar ner alternativen något.

Byggstart

Äntligen byggstart! Tillsammans följer vi arbetet och har en löpande dialog med entreprenörerna. Vi stämmer löpande av beslutslista, tidsplan

och ekonomi.

bottom of page