2_3 - Photo.jpg

Olofsbo Annes

Plats

År

Olofsbo, Falkenberg

2022

Omfattning

Nybyggnation Villa

Fotas: Sommar 2022

Ett hus som vi egentligen önskar vi aldrig skulle behövt rita. Men då livet inte alltid vill följa ens planer är vi ändå väldigt glada över att vi fick möjligheten att skapa grunden för ett nytt hem på denna fina plats.

 

Det finns många fördelar med att ha tillbringat mycket tid på platsen där man bygger sitt hus, man vet hur vindarna tar sig fram, på vilken plätt man vill dricka sitt morgonkaffe och man vet precis var solens strålar värmer som bäst dom där sena augustikvällarna i goda vänners sällskap. Detta, i kombination med en tydlig vision av hur man önskar att ens hem skall upplevas, vad det skall förmedla och skapa för möjligheter, är för oss de viktigaste parametrarna när vi skall skapa grunden till ett hem som är anpassat till just precis er. I detta projekt fick vi redan vid första besöket på platsen tillsammans med uppdragsgivaren en så tydlig känsla av vad vi skulle skapa att det nästan kändes som om att huset och dess omgivning skapade sig självt.

O12.jpg
O25.jpg
Creohem sedumtak.jpeg
O4.jpg

Den slamfärgade fasaden, sedumtaket i kontrast till det falsade plåttaket, i kombination med stora glaspartier och ett stramt avskalat formspråk för samman förr och nu.

 

När vi idag satt i köket, drack kaffe och planerade utemiljö ser vi hur de sista detaljerna i inredningen håller på att hitta sina platser. Allt känns självklart och då är det som bäst. Det blåser isande vindar ute men trots detta är det inte det minsta svårt att föreställa sig hur det kommer vara att möta våren och sommaren i det här köket. Hur de stora skjutpartierna öppnas upp och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Hur en fjäril fladdrar förbi rakt igenom huset och hur en lätt bris som sveper genom fälten, rullar in över golvet och för med sig doften av havre, hav och liv.

Nästa projekt